gagarin Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 witam wszystkich po długim czasie.. dzis pierwszy raz po połrocznej przerwie warzę z zestawów słodów na pszeniczne z browamatora.. w zestawie jest chmiel aromatyczny Lubelski 50 g (granulat), natomiast we wskazówkach do warzenia napisali żeby podzielic to na 3części -15g, 10g, 10g.. no i moje pytanie co z robić z pozostałymi 15g.. tez rozdzielic równomiernie czy może 50g Lubelskiego na 20l to za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Jak dla mnie 50g to za dużo, 20g-25g max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 25g w zupełności wystarczy. Ja do przenicznego dałem lubelski 10g od początku gotowania i 15g pięć minut przed końcem i goryczka była w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Ja właśnie wczoraj robiłem to samo piwo i chmieliłem wg wskazówek. Zobaczymy co wyjdzie, jakoś specjalnie nie było czuć chmielu. A 15g masz gratis od firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gagarin Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 dziekuję wam za odpowiedź.. znalazłem na wiki tę recepturę (http://www.wiki.piwo.org/index.php/Hefe-Weizen,_S%C5%82awomir_Franaszek_%28Franekkkk%29).. ale mimo to zredukowałem trochę ilość chmielu wedle waszych uwag.. zobaczymy co wyjdzie pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 http://www.wiki.piwo.org/index.php/Hefe-Weizen,_Andrzej_Smyk_%28Anteks%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się