Skocz do zawartości

Chmielenie świeżo zerwanym chmielem (bez suszenia)


Stasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzis bedac na spacerze z zona natknalem sie w parku nad stawem na dziki chmiel.

Pozrywalismy wiec troche tych szyszek, potem porobie pare fotek i wrzuce dla podgladu.

Szyszki pachna ladnie, sa dosyc male. W srodku maja takie zolte grudki oraz pyl.

Nie mam pojecia co to oznacza oraz jak sie to przygotowuje i czy wogule sie to nadaje to warzenia piwa.

 

Przeplucze je w letniej wodzie, zastosuje przelicznik 1 do 6 i spobuje uwarzyc na tym mala warke zaraz :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.