bielok Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Cześć. Patrząc na zasyp w sumie się trochę dziwiłem że dobrze poszło dlatego pytałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 jakie dobrze normalnie idzie 40 minut, mam 1.5 m wężyk od kibla tylko przy żytnim mało mnie nie trafiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 ojojo.. faktycznie coś kiepsko z wydajnością.. a zasyp sporawy - 7 kilo lepszych osiągów w nowym roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 jakie dobrze normalnie idzie 40 minut, mam 1.5 m wężyk od kibla tylko przy żytnim mało mnie nie trafiło A jak wygląda wężyk zamontowany za kranem (oplot-kranik-wężyk)? Ja miałem jakiś czas założony igielitowy ~fi 16, szybko wróciłem do fi 10, bo brzeczka nie wypełniała całego wężyka i się zapowietrzał. Przy fi 10 grawitacyjnie opadająca brzeczka powoduje samoczynne 'wysysanie' zawartości wiadra (efekt podciśnienia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) 28-12-2011 Warka 24 pszenica słód pilzneński 1,43kg słód pszeniczny 3,9kg słód monachijski 1,3kg słód carahell 0,3kg pszenica 0,5kg jęczmień 0.5kg zacieranie w 22 l 42-41 15min 66-62 40min 73-71 40min 78-filtracja wysładzanie 40 L gotowanie 60 min lubelski 30g 60min lubelski30g 15min perl 20g 5min wyszło 50L 11blg zadano drożdże wb-06 04-01-2012 2 blg zabutelkowano 100 x 0.5L re-fermentacja 380g cukru Edytowane 26 Marca 2012 przez gregori1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) 17-03-2012 warka 25 IRA słód pilzneński 3,4kg słód monachijski 4,4 kg słód karmelowy jasny 0,3kg słód karmelowy ciemny 0,3kg jęczmień 0,5kg zacieranie w 25 L 63-15 min 73-45 min 78- filtracja gotowanie 60min 60 min 40g marynki 10 min 40g lubelski 0 min 20g lubelski wyszło 45 L 13,5 blg drożdże nottingham 26-03-2012 3,5 blg 28.03.2012 zabutelkowano 1 keg z 37 g cukru 52 x 0.5 l z 105 g cukru Edytowane 6 Maja 2012 przez gregori1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) 26-03-2012 warka 26 Grodziskie słód jęczmienny wędzony 3 kg słód pszeniczny 3 kg pszenica 1 kg zacieranie w 21 L 38-15 min 52-30 min 70-60 min 78-filtracja gotowanie 60 min 50 min 35g marynka 10 min 30g lubelski 0 min 30g lubelski wyszło 50l 8 blg dodano drożdże s-33 07-04-2012 2,5 blg zabutelkowano 28 x o.5L z 105 g cukru rozlano 2 kegi z dodatkiem 65 g cukru każdy . Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez gregori1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 18-04-2012 warka 27 imbirowe s pilzneński 8 kg s pszeniczny 1kg pszenica 1kg jęczmień 1kg imbir 270g ch lubelski 150g zacieranie w 30l wody 65-30 min 72-30 min 78-filtracja chmielenie 60 min 80g lubelski na 60 min 70g lubelski na 10 min 270g imbir na 5 min wyszło 62l 11.5 blg zadano gęstwę s-33 28-04-2012 rozlano 3blg 1 keg z 82g cukru i 10 tabletek słodzika 89 x 0.5l z 405g cukru i 45 tabletek słodzika troszkę za dużo mi wyszło i za mało imbiru i chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 26-04-2012 warka 28 coś w stylu belgian pale ale s pilzneński 7 kg s pal ale 5 kg s karmelowy jasny 0.3 kg s biscuit 0.3 kg s karabelg 0.3 kg s melanoidowy 0.1 kg ch saaz 160 g ch chinok 50 g zacieranie w 47l 68-30 min 72-30 min 78-filtracja chmielenie 60 min saaz 60g na 60 min chinok 50g na 60 min saaz 90g na 5min wyszło 75l 13blg zadano gęstwę nottingham ale yeast 05-05-2012 rozlano przy 2.5blg 2 kegi z 70g cukru 68x0.5l 1x0.7l z 210g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) 02-05-2012 warka 29 pszeniczne s pszeniczny 5kg s pilzneński 2 kg s monachijski 1.5 kg s carachell 0.5 kg jęczmień 2 kg zacieranie w 37 l 40-25min 66-50min 73-20min 78-filtracja wysładzanie do uzyskania 67l gotowanie 60 min lubelski 50g na 60 min sibilla 15g na 5 min perl 15g na 5 min spalt select 15g na 5 min drożdże maribrew weiss 12-05-2012 rozlano przy 2 blg 3 x keg z 216g cukru 8x 0.5l Edytowane 12 Maja 2012 przez gregori1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 12-05-2012 warka 30 IPA s pilzneński 10 kg s monachijski 0,5 kg s carared 0.5 kg jęczmień 2kg słody do 36l zacieranie 65-40min 72-40min 78-5min - filtracja wysładzanie do uzyskania 70 l gotowanie 60min marynak 120g na 60min lubelski 75g na 10min lubelski 75g na 0 min perl 15 g na 0min wyszło 61l 14 blg zadano gęstwę s 33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Wczoraj uwędziłem 5 kg słodu pszenicznego, w porównaniu do kupczego wyszedł dużo bardziej aromatyczny i teraz nie wiem ile go dać do grodziskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ostatnio na złomie udało mi się dorwać sita, a dziś miałem chwilkę czasu żeby zrobić fałszywe dno ciekawe czy mi się wydajność poprawi i czy mieszadło wystarczy i nie trzeba będzie robić cyrkulacji brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się