Pieron Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Gratulacje Aga, Jak czytałem kvasena Ale myślałem że to kwas górnej fermentacji ale doczytałem na początku "V. piwa górnej fermentacji bez podziału na piwne style". Oj, raz jeszcze gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Gratulacje Aga !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dziękuję! W końcu po 17 dniach im się udało podać wyniki. Już prawie zapomniałam o tym konkursie. Ale miło, zwłaszcza, że wygląda na to, że moja AIPA nie jest tylko druga w kategorii, ale także w całym konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Dostałam wyniki badań moich piw zgłoszonych do konkursu. Badania zostały wykonane przez browar Svijany. Tylko Belgijska Blonda trochę odbiega od domowych pomiarów i wyliczeń. Po lewej nazwa piwa, mój ekstrakt i wyliczony alkohol. Potem pomierzony przez nich alkohol, ekstrakt początkowy i barwa. Coffe Stout 13 Blg. 5,6alk. 5,88 13,02 103,8 AIPA 15,5 Blg 6,4alk 6,9 15,51 28,6 Belgian Blonde 17 Blg 7,7alk 8,45 17,53 9,9 Edytowane 8 Lutego 2012 przez AgaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Coffe Stout 13 Blg. 5,6alk. 5,88 13,02 103,8 AIPA 15,5 Blg 6,4alk 6,9 15,51 28,6 Belgian Blonde 17 Blg 7,7alk 8,45 17,53 9,9 Używasz refraktometru czy baligometru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Te piwa mierzyłam jeszcze balingometrem, ale teraz używam refraktometru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się