Jump to content

PROBLEM! Ile cukru przy braku BLG?


KeyZi

Recommended Posts

Witam, mam ogromny problem, zaraz mam lać do butelek Brown Ale/ Mild, ale zgubiłem gdzieś kartkę z zapiskami BLG początkowego. Instrukcja mówi o zestawie surowców na 20L piwa o blg = 9 ale wiadomo nikt nie wie jak to wyszło naprawdę, mam litrów 19, trzeba odliczyć z 0,5-1L na pozbycie się osadów. Ile powinienem dodać cukru do warki? Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Najważniejsze jest BLG końcowe, ile masz ?? żeby ci nie dofermentowało w butelce bo granaty będziesz mieć.... A jak masz pewność że fermentacja się skończyła i nie spada już BLG to daj 120g glukozy i powinno być ok

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.