Afghan Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Sorry za laickie pytanie ale często piszecie, że wydajność wyszła ileś tam procent, o co chodzi z tą wydajnością? Nigdzie nie mogę tego doczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 http://www.wiki.piwo.org/index.php/Obliczanie_wydajno%C5%9Bci_warzelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Aha to taki wzrór: CW*V[l]°Blg Wydajność [%] = ------------------ zasyp [kg] A BLG to mierzone w którym momencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 po chmieleniu przed zadaniem drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 A V[l] to są litry przed dekantacją do fermentatora czy po? Bo po dekantacji zostaje w kotle warzelnym 2-3 litry piwka z osadami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zawsze przed dekantacją, w temp. pokojowej. W praktyce wybicie = odczyt pojemności w fermentorze + pomiar tego co zostało w garze jakimś naczyniem z miarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się