BrewDogFan Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Chciałbym zeby ktos pomógł mi rozszyfrowac angielskie nazwy słodów chodzi mi o to jakie są polskie odpowieniki nazw : Maris Otter, Crystal malt, Caramalt Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Maris Otter - to nie nazwa słodu, ale gatunek zboża, ale zwyczajowo tak się nazywa słód pale ale Crystal malt - słód karmelowy Caramalt - słód karmelowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Maris Otter - to nie nazwa słodu, ale gatunek zboża, ale zwyczajowo tak się nazywa słód pale ale Nie słyszałem aby od czasu pszenżyta jakieś nowy gatunek zboża powstał. Maris otter to tylko odmiana 2-rzędowego jęczmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrewDogFan Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Jeśli byscie byli na tyle mili panowie to poprosił bym o pokazanie artykułu np w sklepie browamator.pl ktore słody odpowiadaja którym Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Caramalt to bardzo jasny słód karmelowy, ma ok. 20 EBC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Maris Otter to popularny słód podstawowy w UK. Został stworzony specjalnie z myślą o Cask Ales. BTW, browar BrewDog używa go do wszystkich swoich piw z wyjątkiem lagerów. Caramalt to jasny crystal. Crystal = karamelowy. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi