slepov Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam! Mam pytanie odnośnie kranu CELLI, otóż czy ktoś posiada informacje jak go rozkręcić i czym przesmarować? Niedawno otworzyłem kega i okazało się że ten co mam delikatnie cieknie z przodu P.S. Czy nieszczelność może powodować nadmierne pienienie się piwa? Bo i z tym mam problemy. KEG schłodzony do 5st. C, w rurce czyste piwko a z kranu leci piana i to z maksymalnie zamkniętym kompensatorem ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 ja swoje rozkręcam i myje ciepłą wodą z ew. dodatkiem detergentu. Nasmarować można wazeliną kosmetyczną. A jakie masz ciśnienie na kegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepov Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 2,5 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Przewód nie jest za krótki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepov Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 3 metry - chyba nie za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 2,5 bar to masz nagazowanie jakieś 4,5 vol Zrób 0,7-0,8 bar. I potem piwo nadal będzie się pienić, dopóki się nie rozgazuje. Jeśli masz keg pepsi to zakręć gaz i kilka razy spuść z niego ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepov Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dzięki za dobre rady Podziałało. Ciśnienie spuszczone parę razy w kilkugodzinnych odstępach. Dzisiaj ciśnienie w kegu wyniosło około 0.7 bar. Podłączyłem butle , ustawiłem na 2 bar i dało się nalewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dzięki za dobre rady Podziałało. Ciśnienie spuszczone parę razy w kilkugodzinnych odstępach. Dzisiaj ciśnienie w kegu wyniosło około 0.7 bar. Podłączyłem butle , ustawiłem na 2 bar i dało się nalewać zostaw 0,7-0,8 bo znów Ci się przegazuje i nie będziesz mógł nalać. Nie martw się o to że nie dasz rady wypchnąć odpuścisz na kompensatorze i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi