Jump to content

Bitter-piana i klarowność


Lukas

Recommended Posts

Otworzyłem dzis buteleczkę bittera, 10 dni po zabutelkowaniu. Zestaw BA. Smak ok, dobrze nachmielony, tylko zaskakuje brak piany. Na początku nalewania jakas rachityczna, potem znika. Czy to normalne? Wiem, że to piwo ma być słabo nasycone, ale wolę Was zapytać. Piwo lekko mętne. Refermentowałem z dodatkiem 90g cukru. Czy ma jeszcze szanse sie wyklarować. Dałem irish moss na koniec chmielenia.

Edited by Lukas
Link to comment
Share on other sites

Na samym początku powinieneś trzymać w wyższych temperaturach, aby ładnie i sprawnie refermentacja przeszła, a później do niższych żeby piwko się wysyciło.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.