Skocz do zawartości

Bitter-piana i klarowność


Lukas

Rekomendowane odpowiedzi

Otworzyłem dzis buteleczkę bittera, 10 dni po zabutelkowaniu. Zestaw BA. Smak ok, dobrze nachmielony, tylko zaskakuje brak piany. Na początku nalewania jakas rachityczna, potem znika. Czy to normalne? Wiem, że to piwo ma być słabo nasycone, ale wolę Was zapytać. Piwo lekko mętne. Refermentowałem z dodatkiem 90g cukru. Czy ma jeszcze szanse sie wyklarować. Dałem irish moss na koniec chmielenia.

Edytowane przez Lukas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.