zalbm Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Arkadia Bierhalle - wczoraj około godziny 22.30 po pracy wybrałem się tam na piwo, zamówiłem sobie litr Waizena pszenicznego. Barman a w zasadzie szef baru (blondyn około 170cm) po przyjęciu zamówienia zlał na moich oczach z 3 kufli resztki piwa które klienci nie dopili (mniej więcej do połowy mojego kufla) i zaczął uzupełniać resztę świeżym piwem. Zwróciłem mu uwagę że chce piwo a nie zlewki wtedy nalał mi normalnie. Nie będę tego komentował ale pomyślcie sobie jakie dobre było to piwo po takim zabiegu barmana. Następnego dnia poszedłem do menadżera lokalu. Prawdopodobnie nie był to menadżer tylko pracownik i przedstawiłem mu sytuacje z dnia poprzedniego. Reasumując: wystrzegajcie się tego miejsca a jeżeli już tam będziecie to patrzcie na ręce obsłudze, bo może się tak zdarzyć że zamiast dobrego piwa z kija dostaniecie zlewki po kimś!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 I tylko po to się zarejestrowałeś, żeby to napisać ? A może Ty coś ściemniasz i chcesz zrobić czarny PR konkurencji ? PLONK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Arkadia Bierhalle - wczoraj około godziny 22.30 po pracy wybrałem się tam na piwo, zamówiłem sobie litr Waizena pszenicznego.Barman a w zasadzie szef baru (blondyn około 170cm) po przyjęciu zamówienia zlał na moich oczach z 3 kufli resztki piwa które klienci nie dopili (mniej więcej do połowy mojego kufla) i zaczął uzupełniać resztę świeżym piwem. Zwróciłem mu uwagę że chce piwo a nie zlewki wtedy nalał mi normalnie. Nie będę tego komentował ale pomyślcie sobie jakie dobre było to piwo po takim zabiegu barmana. Następnego dnia poszedłem do menadżera lokalu. Prawdopodobnie nie był to menadżer tylko pracownik i przedstawiłem mu sytuacje z dnia poprzedniego. Reasumując: wystrzegajcie się tego miejsca a jeżeli już tam będziecie to patrzcie na ręce obsłudze, bo może się tak zdarzyć że zamiast dobrego piwa z kija dostaniecie zlewki po kimś!!! No ta strona jest poświęcona piwowarstwu i piwie, jakość obsługi itd zostawmy stronkom poświęconym konsumpcji piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalbm Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Nie robię anty reklamy, bo nadal mam zamiar chodzić do Bierhalle z tym że już nie do Arkadii. Lubie wypić dobre piwo, ale nie lubię szczyn!!!!! Tak samo jak piwa rozcieńczanego. Napiętnowanie takich zachowań może spowodować że barmani/właściciele (barów) nie będą oszukiwać swoich klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A myślisz, że co jesz w restauracjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 akurat takie praktyki są częste i to nie kwestia menagerów tylko barmanów, którzy sobie w ten sposób zarabiają. Co ciekawe jak widziałem taka praktyka jest tylko przy piwach litrowych. I to nie jest piwo niedopite, tylko nadmiar piany przy nalewaniu poprzednich piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A myślisz, że co jesz w restauracjach? Co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 akurat takie praktyki są częste i to nie kwestia menagerów tylko barmanów, którzy sobie w ten sposób zarabiają. Co ciekawe jak widziałem taka praktyka jest tylko przy piwach litrowych. I to nie jest piwo niedopite, tylko nadmiar piany przy nalewaniu poprzednich piw. Dokladnie. W zlewki z niedopitych piw, nie wierze, by w takiej knajpie na to sobie pozwolili. Ale dopelnianie zlewki z nalewaka to powszechna niestety praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A myślisz' date=' że co jesz w restauracjach?[/quote']Co? Przykład sprzed wielu lat w Nakle. Istniała wówczas wietnamska żarciodajnia i tam na porządku dziennym był recykling (zgarnianie niedojedzonego ryżu do kotła i powtórne podawanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) A myślisz' date=' że co jesz w restauracjach?[/quote']Co? Przykład sprzed wielu lat w Nakle. Istniała wówczas wietnamska żarciodajnia i tam na porządku dziennym był recykling (zgarnianie niedojedzonego ryżu do kotła i powtórne podawanie). To oczywiście zależy od tego w jakie miejsca chodzisz jeść. I nie uogólniajmy bez sensownie. A co do tych zlewek.. hm.. jeżeli to prawda , to chyba kolega musiał nieźle "zagotować" skoro zarejestrował się tylko po to , żeby ogłosić to tutaj. Edytowane 10 Grudnia 2011 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się