mcpol1 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 http://facet.wp.pl/kat,70996,opage,2,wid,14056627,wiadomosc.html#opOpinie Tak ogólnie o dobrym piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Własnie to samo miałem wklejać.. ale poszukałem czy już ktoś nie był szybszy.. spóźniłem sie.. Generalnie i tak bardzo mało chętnych na piwko przeczyta ten artykuł.. a ci co przeczytają to i tak nie wszyscy ze zrozumieniem.. pasteryzacja słowo klucz.. ciężko sie tłumaczy co i jak biega w koncernach... A najciekawsze na końcu.. :) a ile to jest umiar i kiedy jest okazja?? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez henry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Najprostszą odpowiedzią, jest oczywiście: "po smaku". Piwa niefiltrowane rzeczywiście smakują inaczej niż ich filtrowane odpowiedniki. Smak drożdży i chmielu jest wyraźniej wyczuwalny, po rozlaniu takiego piwa do kufla lub pokala, w większości przypadków możemy poczuć charakterystyczny zapach skoszonej trawy. Jest ono także zupełnie inaczej gazowane - bąbelki są delikatniejsze i bardziej kwaskowe. Kurcze cos nie tak z moimi piwami chyba Wszystkie sa niefiltrowane a cis-3-heksenolu nie uswiadczylem jeszcze w zadnym z nich. Babelki rowniez nie sa 'bardziej kwaskowate' ... no moze w pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Duzo sie jeszcze musimy nauczyc... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Kipiatok u was jest?? Da kanieszna, no tolka chałodnyj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Kipiatok u was jest?? Da kanieszna' date=' no tolka chałodnyj... [/quote'] A to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się