mcpol1 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 http://facet.wp.pl/kat,70996,opage,2,wid,14056627,wiadomosc.html#opOpinie Tak ogólnie o dobrym piwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
henry Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 (edited) Własnie to samo miałem wklejać.. ale poszukałem czy już ktoś nie był szybszy.. spóźniłem sie.. Generalnie i tak bardzo mało chętnych na piwko przeczyta ten artykuł.. a ci co przeczytają to i tak nie wszyscy ze zrozumieniem.. pasteryzacja słowo klucz.. ciężko sie tłumaczy co i jak biega w koncernach... A najciekawsze na końcu.. :) a ile to jest umiar i kiedy jest okazja?? Edited December 11, 2011 by henry Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubS Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Najprostszą odpowiedzią, jest oczywiście: "po smaku". Piwa niefiltrowane rzeczywiście smakują inaczej niż ich filtrowane odpowiedniki. Smak drożdży i chmielu jest wyraźniej wyczuwalny, po rozlaniu takiego piwa do kufla lub pokala, w większości przypadków możemy poczuć charakterystyczny zapach skoszonej trawy. Jest ono także zupełnie inaczej gazowane - bąbelki są delikatniejsze i bardziej kwaskowe. Kurcze cos nie tak z moimi piwami chyba Wszystkie sa niefiltrowane a cis-3-heksenolu nie uswiadczylem jeszcze w zadnym z nich. Babelki rowniez nie sa 'bardziej kwaskowate' ... no moze w pszenicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiaderny Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpol1 Posted December 13, 2011 Author Share Posted December 13, 2011 Duzo sie jeszcze musimy nauczyc... :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Kipiatok u was jest?? Da kanieszna, no tolka chałodnyj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiaderny Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 "Pasteryzacją na zimno" Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły Kipiatok u was jest?? Da kanieszna' date=' no tolka chałodnyj... [/quote'] A to przepraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts