Jump to content

Taki tam artykuł na WP


mcpol1

Recommended Posts

Własnie to samo miałem wklejać.. ale poszukałem czy już ktoś nie był szybszy.. spóźniłem sie.. :okey:

Generalnie i tak bardzo mało chętnych na piwko przeczyta ten artykuł.. a ci co przeczytają to i tak nie wszyscy ze zrozumieniem.. pasteryzacja słowo klucz.. :beer: ciężko sie tłumaczy co i jak biega w koncernach...

 

A najciekawsze na końcu.. :):) a ile to jest umiar i kiedy jest okazja??

Edited by henry
Link to comment
Share on other sites

Najprostszą odpowiedzią, jest oczywiście: "po smaku". Piwa niefiltrowane rzeczywiście smakują inaczej niż ich filtrowane odpowiedniki. Smak drożdży i chmielu jest wyraźniej wyczuwalny, po rozlaniu takiego piwa do kufla lub pokala, w większości przypadków możemy poczuć charakterystyczny zapach skoszonej trawy. Jest ono także zupełnie inaczej gazowane - bąbelki są delikatniejsze i bardziej kwaskowe.

Kurcze cos nie tak z moimi piwami chyba :okey: Wszystkie sa niefiltrowane a cis-3-heksenolu nie uswiadczylem jeszcze w zadnym z nich.

Babelki rowniez nie sa 'bardziej kwaskowate' ... no moze w pszenicy :beer:

Link to comment
Share on other sites

"Pasteryzacją na zimno"

Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły ;)

Kipiatok u was jest??

Da kanieszna, no tolka chałodnyj... :)

Link to comment
Share on other sites

"Pasteryzacją na zimno"

Ludwik Pasteur się w grobie przewraca.. a mi też jakoś dreszcze po plecach przebiegły :/

Kipiatok u was jest??

Da kanieszna' date=' no tolka chałodnyj... ;)[/quote']

A to przepraszam :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.