Skocz do zawartości

Dekokcja


Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego zacieranie dekokcyjne uchodzi za lepsze od infuzyjnego? Chodzi mi o techniczne aspekty - co sprawia, że jest lepsze. Czy to, że podnosimy temperaturę skokowo po wlaniu gorącego dekoktu, czy jeszcze coś innego? Wiele razy używałem, różnicy w smaku nie odczułem, więc chciałbym zrozumieć co ono daje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.