anteks Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Po jakim czasie od zabutelkowania piłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pierwsze chyba po trzech dniach, ostatnie po jakiś dwóch miesiącach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ale tu mowa o ekstrakcie i to w dodatku ciemnym. z całym szacunkiem, zdanie: Na 22 litri brzeczki 200g glukozy... nie mówi o ekstrakcie i to w dodatku ciemnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pierwsze chyba po trzech dniach, ostatnie po jakiś dwóch miesiącach. Bez obaw o granaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 z całym szacunkiem, zdanie: nie mówi o ekstrakcie i to w dodatku ciemnym A to przepraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Bez obaw o granaty? Warkę miałem podzieloną na dwie części, zadałem je różnymi drożdżami. Tą część miałem w szklanym balonie i po prostu myślałem, że jest tego więcej. Gdy przelałem do fermentatora z podziałką i zobaczyłem ile tego jest faktycznie (syrop z glukozy był już na dnie), obliczyłem kalkulatorem ile to wychodzi na 20 l to w pierwszym momencie zzieleniałem. Jedyne co mi przyszło do głowy to lać trochę mniej do butelek, żeby łatwiej się spuszczało gaz, pozatym gaz lepiej się spręża niż ciecz. Ale jak już wspomniałem - nie było tragedii. Powiedziałbym wręcz, że był dobrze nagazowany jak na wita przystało. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się