pershi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanie, czym przegryzać piwo, w celu niwelowania jego smaku. Tak jak sery neutralizują smak wina i można degustować różne gatunki, to co się sprawdzi dla piwosza? UWAGA! Nie interesuje mnie zamaskowanie zapachu piwa, w wydychanym powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Maca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jak ostatnio zwiedzałem jeden z browarów to w laboratorium gdzie mieliśmy degustację, oraz gdzie codziennie jest testowane piwo, w miseczkach były takie małe sucharki. Dość dobrze się to przegryzało pomiędzy kolejnymi próbkami i chyba warto iść w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 suchary, paluszki, krakersy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Paluszki i krakersy się nie nadają, bo zawierają sól. Najlepsze jest pieczywo przaśne. Edytowane 3 Stycznia 2012 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 na przegryzkę do piwa, kupuję paluszki bez soli a krakersy nie maja jej wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Można też orzeszki niesolone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Orzeszki mają smak i tłuszcz. Tu chodzi o coś co oczyści kubki smakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 a żeby zresetować zapach stosuje się kawę. No i oczywiście można pić wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jak zwierzęta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 a żeby zresetować zapach stosuje się kawę. tzn. mam zjeść kawę aby zresetować zapach? (tym razem ja się czepię ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 wystarczy krótki wdech aromatu z paczki kawy. W browarach to stosują podczas sensoryki. arti1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dzięki serdeczne za wszystkie wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 No i oczywiście można pić wodę W wodzie to się ryby pier....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 wystarczy krótki wdech aromatu z paczki kawy. W browarach to stosują podczas sensoryki. Czyli robimy dwie kreski na blacie i wciągamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Wojciechowski Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 imbir marynowany jak przy jedzeniu sushi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Lub mandarynkę albo dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Czyli robimy dwie kreski na blacie i wciągamy. Chyba zmielić trzeba wcześniej ?? Czy całe ziarna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się