coder Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Aromat: estry, banany, alkohole wyższe, słodki, nieco alkoholowy. Mocny, urozmaicony, ciekawy. Pałęta się w nim jakaś lekka nieprzyjemna nutka (rozpuszczalnik?) Barwa: żółta, klarowne Piana: wysoka, rzadka, mało trwała Smak: owocowy, słodki, słodowo-słodki, lekko alkoholowy, "belgijski". Przyjemny, ułożony. Goryczka: niska, przyjemna Odczucie w ustach: gładkie, średnio pełne, lekko alkoholowo szorstkie Ogólne wrażenie: bardzo udane, wręcz wybitne belgijskie mocne jasne piwo, gładkie, pijalne, a zarazem mocne i ciekawe. Zdecydowanie najlepsze z całej ostatniej partii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Bardzo się cieszę, że smakował - ja też za nim przepadam ale niestety wypicie więcej niż jednej butelki źle się kończy (przy początkowym ekstrakcie 21,6 BLG piwo ma około 9,6 % alkoholu). Jak ciekawostkę dodam, że piwo nie do końca jest triplem. Miało byc ale... zamyśliłem się i jak dodawałem słody to zamiast kilku gram pszenicznego dodałem 3 kg. Tak więc 40% zsypu to słód pszeniczny. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi