anmar Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Otrzymałem (od mojej Lepszej Połowy, a miało być od Mikołaja ) z okazji Świąt pierwszy tom opowieści o Conanie z Cimmerii - "Conan i pradawni bogowie" wydawnictwa Rebis http://www.katedra.n...ksiazka/11573/. Nie było by w tym wydaniu nic nadzwyczajnego gdyby nie drobny szczegół, zawiera ono tylko oryginalne teksty Howarda, ułożone w chronologii powstawania. Po nad to zamieszczone są szkice, opisy, próbki poezji i wiele innych ciekawostek dotyczących autora i epoki hyboryjskiej. Pozycja jak najbardziej godna polecenia, nie tylko miłośnikom twórczości Howarda. goroncopolecam P.S. Tytuł "Conan i pradawni bogowie" nie wiedzieć czemu kojarzy mi się z królem Julianem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 przyznam się, że w młodości czytałem Howarda, póxniej usiłowałem wrócić ale niestety nie mogłem się przemóc by doczytac do końca. Moze to wina tłumaczenia - mam kilka książek wydanych w serii Biblioteka Fantastyki, to chya jedne z pierwszych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi