Skocz do zawartości

Syrop z cukru do refermentacji


Afghan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w trakcie mycia butelek i miałem dziś butelkować, ale chyba mi nic z tego nie wyjdzie. Jest problem w tym, że miałem odważony cukier do refermentacji i już ugotowałem syrop i jutro nie miałbym gdzie go odważyć. Czy może ten syrop do jutra przetrzymać, powiedzmy w garnku z przykrywką? Bym jutro go ewentualnie jeszcze raz za gotował.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam. Jestem w trakcie mycia butelek i miałem dziś butelkować, ale chyba mi nic z tego nie wyjdzie. Jest problem w tym, że miałem odważony cukier do refermentacji i już ugotowałem syrop i jutro nie miałbym gdzie go odważyć. Czy może ten syrop do jutra przetrzymać, powiedzmy w garnku z przykrywką? Bym jutro go ewentualnie jeszcze raz za gotował.

Nic się nie powinno stać, a spasteryzować można dla pewności.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam. Jestem w trakcie mycia butelek i miałem dziś butelkować, ale chyba mi nic z tego nie wyjdzie. Jest problem w tym, że miałem odważony cukier do refermentacji i już ugotowałem syrop i jutro nie miałbym gdzie go odważyć. Czy może ten syrop do jutra przetrzymać, powiedzmy w garnku z przykrywką? Bym jutro go ewentualnie jeszcze raz za gotował.

To miałeś odważony czy nie?

Możesz jutro jeszcze raz zagotować lub przygotować nowy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.