anteks Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 I trzeba mieć widzów którzy będą stać i słuchać przez 4-5 godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 bo pokaz trzeba połączyć z degustacją, wtedy się nikomu nie nudzi Jacki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 I trzeba mieć widzów którzy będą stać i słuchać przez 4-5 godz Zależy jaka impreza, z reguły widzowie na chwilę przystaną, popytają i idą dalej, niektórzy wracają np. zobaczyć jeszcze gotowanie, zresztą sam wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agatka Kameratka Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) I trzeba mieć widzów którzy będą stać i słuchać przez 4-5 godz I tacy się znajdą … jeśli na końcu ma być degustacja Oczywiście czas pokazu najczęściej trzeba skrócić. Ale jest wiele na to sposobów. Np. pisałam już o tym żeby zrobić małą warkę - około 10 litrów, pewne etapy skrócić lub uprościć. Przed rozpoczęciem przygotowuje wodę o odpowiedniej początkowej temperaturze. Filtrowanie nie musi być dokładne, wysładzanie tylko symboliczne, podobnie jak chmielenie. Ja tak robie i wyrabiam się w około 3 godziny dydaktyczne … no może czasem trochę więcej. Zresztą nie upieram się. Każdy praktyk wyrabia sobie swój sposób jak przeprowadzić wciągający jak najpełniejszy pokaz. Jakiekolwiek argumenty „utrudniające” wysuniesz to i tak wiem, że można sobie z nimi poradzić bo wiem że to się udaje, że to możliwe, bo nie teoretyzuje tylko praktykuje. Dlatego wierze, że i autorowi tego wątki się ta sztuka uda. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Agatka Kameratka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 1. Prowadzący - nie może być nudny, zacinać się, jąkać itp - najlepiej wcześniej przygotować agendę z podpunktami - będzie łatwiej. kiepski prezenter potrafi spie...ć nawet najbardziej interesujący temat. 2. Miejsce - pokaz powinien odbywać się w miejscu, które zapewni także inne rozrywki w czasie przerw (co niektórzy robia pokazy w pubach; przy okazji można się napić innego piwa i pogadać). dobrze jest zapewnić odpowiednią przestrzeń by wciągnąć widzów w praktykę - mnie oglądanie warzenia strasznie nudzi, ale gdy ja warzę to dla mnie nic nie jest nudne - temu dac wsypać, temu dać pomieszać, tamtemu pilnować temp.... 3. Sprzęt, jaki by nie był - musi być kompletny... To tyle merytorycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewall Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Jeszcze raz dziękuję tym osobom, które do tematu podeszły profesjonalnie i dzieki którym kierunek forum wrócił na własciwe tory :beer: Wasze sugestie są dla mnie bardzo cenne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się