mcpol1 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Właśnie robię pszenicę schemat podaje : http://www.piwo.org/topic/5088-browar-quo-vadis/page__st__40 Celowałem z brewtarget w niecałe 12 blg przy 20 ltr Tymczasem wyskoczyło po odgotowniu i chmieleniu 15 blg przy 19 ltr Dogotować wody i rozcieńczyć? Drożdże suche wb-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 dzieki jejski... sam nie wiem dlaczego mi az tak odparowalo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 To zależy jaki piwo chcesz uzyskac. Ja bym rozcieńczył przynajmniej do 13 BLG. No i piwa będziesz miał więcej Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 no to w sumie na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Tylko trzeba mieć na uwadze, że po rozcieńczeniu powyżej 20l poziom goryczki nie będzie taki jak się zaplanowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi