Jump to content

Premium Lager


Makaron

Recommended Posts

Z powodu pewnych trudnosci (zamkniety sklep do 11.30) i ograniczonego czasu na warzenie. Postanowilem zmienic plan i bede warzyl premium lager (jesli otworza sklep oczywiscie).

 

Surowce:

5kg English 2-row lager

35g Halletrau 4%

 

Saflager S-23

 

Zacieranie 65°C przez 90 minut (slod mam nadzieje ,ze bedzie bardzo dobry, chce ominac przerwe bialkowa, ktora dla tych piw jest wskazana)

mashout

 

Chmielenie

35g Halletrau przez 60min

 

Fermentacja w temp 12 st C

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, or razu czuc inny charakter, piwo wyszlo wypijalne, nie nalezy do wysmienitych, ale calyczas dwa razy lepsze niz jakiekolwiek produkcyjne :D

Link to comment
Share on other sites

Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji,

S-23 to dolna fermentacja...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.