Makaron Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Z powodu pewnych trudnosci (zamkniety sklep do 11.30) i ograniczonego czasu na warzenie. Postanowilem zmienic plan i bede warzyl premium lager (jesli otworza sklep oczywiscie). Surowce: 5kg English 2-row lager 35g Halletrau 4% Saflager S-23 Zacieranie 65°C przez 90 minut (slod mam nadzieje ,ze bedzie bardzo dobry, chce ominac przerwe bialkowa, ktora dla tych piw jest wskazana) mashout Chmielenie 35g Halletrau przez 60min Fermentacja w temp 12 st C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted December 26, 2008 Author Share Posted December 26, 2008 Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, or razu czuc inny charakter, piwo wyszlo wypijalne, nie nalezy do wysmienitych, ale calyczas dwa razy lepsze niz jakiekolwiek produkcyjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted December 27, 2008 Share Posted December 27, 2008 Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, S-23 to dolna fermentacja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted December 27, 2008 Author Share Posted December 27, 2008 wiem nie wiem natomiast dlaczego napisalem piwo gornej fermentacji maja na mysli dolnej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now