Makaron Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Z powodu pewnych trudnosci (zamkniety sklep do 11.30) i ograniczonego czasu na warzenie. Postanowilem zmienic plan i bede warzyl premium lager (jesli otworza sklep oczywiscie). Surowce: 5kg English 2-row lager 35g Halletrau 4% Saflager S-23 Zacieranie 65°C przez 90 minut (slod mam nadzieje ,ze bedzie bardzo dobry, chce ominac przerwe bialkowa, ktora dla tych piw jest wskazana) mashout Chmielenie 35g Halletrau przez 60min Fermentacja w temp 12 st C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, or razu czuc inny charakter, piwo wyszlo wypijalne, nie nalezy do wysmienitych, ale calyczas dwa razy lepsze niz jakiekolwiek produkcyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, S-23 to dolna fermentacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 wiem nie wiem natomiast dlaczego napisalem piwo gornej fermentacji maja na mysli dolnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się