Skocz do zawartości

Premium Lager


Makaron

Rekomendowane odpowiedzi

Z powodu pewnych trudnosci (zamkniety sklep do 11.30) i ograniczonego czasu na warzenie. Postanowilem zmienic plan i bede warzyl premium lager (jesli otworza sklep oczywiscie).

 

Surowce:

5kg English 2-row lager

35g Halletrau 4%

 

Saflager S-23

 

Zacieranie 65°C przez 90 minut (slod mam nadzieje ,ze bedzie bardzo dobry, chce ominac przerwe bialkowa, ktora dla tych piw jest wskazana)

mashout

 

Chmielenie

35g Halletrau przez 60min

 

Fermentacja w temp 12 st C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Piwo wyszlo z wyraznymi nutami estrowymi i nie sklarowalo sie prawie w ogole (ale w sumie piwo jest mlode). Ciekawy jestem czy to normalne z Saflager S-23? Pierwsze piwo gornej fermentacji, or razu czuc inny charakter, piwo wyszlo wypijalne, nie nalezy do wysmienitych, ale calyczas dwa razy lepsze niz jakiekolwiek produkcyjne :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.