Skocz do zawartości

Antyczny sprzęt.


mcpol1

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to jak patrzysz na całość to nie jest tak źle,tutaj albo nie widać na tym białym tle, albo za płytko sięgnąłem ręką i wziąłęm tylko grubszą śrutę. Normalnie to jest też sporo mączki i troszkę pośredniej grubości niż to co widać na fotce... za 2 dni pierwsza próba, zobaczymy co wtedy z wydajnością.Zauważyłem że zostawia dość sporą łuskę a to już plusik. Młynek pochodzi bodajże z końcówki XIX w. a mam podobno jeszcze gdzieś schowany podobny tyle że większy. (tzn. same żarna reszta się rozleciała ale to już połowa sukcesu)

Edytowane przez mcpol1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

można nastawiać grubość mielenia. Jak wyżej- nie widać na fotkach ale jest też dość sporo i bardziej zmielonego słodu. Trochę się bawiłem przy tej porcji i zmieniałem po drodze grubość mielenia. Kręcąc wajchą to dość opornie idzie ale ale podłączyłem przez akumulator wkrętarkę i 4,3kg zeszło dosyć szybko.

Jedynie co to ku przestrodze... podłączyłem na początku wkrętarkę pod prostownik i niestety spaliłem mostek. Później podpiąłem pod aku i pod prostownik i kręciło bez zastrzeżeń.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.