Slonx Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Panie quhcik, tutaj każdy jest wyrozumiały, więc proszę się nie obawiać. Mnie, chociaż młody jestem, również uczono w szkole, że rozpoczynając list trzeba się przywitać, a kończąc pożegnać, jednakże, forum i wpisy na nim trudno traktować jako list. Nie ma sensu utrudniać sobie życia Co do polskich znaków, to proponuję trzymając klawisz "shift" wcisnąć np. "a", a wtedy wyjdzie nam literka "ą". I tak powstają polskie znaki. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam Dżizas jak już chcesz kogoś uczyć to lepiej jak sam będziesz wiedział o czym mówisz! Polskie znaki robi się przy użyciu PRAWEGO klawisza ALT Shifty służą do wielkich liter!!! Moje niedopatrzenie, macie rację Sorry, poprawione, oczywiście chodziło o prawy alt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Myslę że tego pana można sobie darować. Jak już się uraczymy swoim domowym to wszyscy jestemy równi. I dzieki za porade gdzie i co należy przycisnąć. Przystając z mądrymi ludzmi, sami stajemy się mądrzejsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Acha, u mnie trzeba wcisnać ALT GR i wtedy wychodzą polskie litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marki36 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) A wracając do Stouta, jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda, to mi może podpowie, a dokładniej chodzi mi o brzeczkę zalaną w pt. 13.12.13, ruszyła już rano dnia następnego i skończyła wczoraj z wynikiem 0-1 Blg. Moje pytanie brzmi, co dalej aby było dobrze, czy jeszcze czekamy kilka dni i butelkujemy, czy już rozlewamy, czy może musi postać około tygodnia i zlewamy w buteleczki ?? Edytowane 18 Grudnia 2013 przez marki36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Standardowo, należy zrobić dwa pomiary w odstępie 2-3 dni. Jeśli wynik będzie taki sam, to rozlewaj. Jeśli BLG będzie spadać, odczekaj kolejne 2-3 dni. marki36 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marki36 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 I pomiary dokonane, 2-3 dni pod rząd ok 1 Blg, Irish Stout już zabutelkowane, zakapslowane - klaruje się Teraz kolejny pomysł na warzenie, coś jasnego, może coś polecicie z Brew-kita, narazie ta forma, brak sprzętu na tą chwilę, a chęci są... A może Cydr, ktoś ma jakieś doświadczenie z tym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się