pacmann Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie z Poznania, mam na imię Maciej, forum czytam od około 2 m-c. Za mną jedna warka na bazie Ekstraktów WES. Obecnie podchodzę do tematu warzenia z zacieraniem - zestaw surowców z BA: India Pale Ale (IPA) - zestaw surowców (wersja śrutowana). Edytowane 14 Lutego 2012 przez pacmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam, słody waż przed rozpoczęciem zacierania. Później możesz tylko warzyć. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacmann Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam, słody waż przed rozpoczęciem zacierania. Później możesz tylko warzyć. Powodzenia .. już poprawiłem - jakoś tak odruchowo to "ważenie" przez "ż" mi wychodzi przy szybkim pisaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witaj. I powodzenia. .. już poprawiłem - jakoś tak odruchowo to "ważenie" przez "ż" mi wychodzi przy szybkim pisaniu. Jeszcze parę tygodni/miesięcy i będziesz odruchowo pisał "warzył" nawet jeśli będziesz myślał o ważeniu cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Witaj Pacmann powodzenia na piwowarskiej drodze ps: mieszkałem w Poznaniu w latach 77-79 przez 18 miesięcy. Moim domem były koszary Wojsk Lotniczych na Ławicy. Miło wspominam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reveur Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ciekaw jestem efektów z IPA, nie dość że to jeden z moich ulubionych stylów, to jeszcze jesteś z Poznania (czyt.: "może załapię się na degustację" ) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Witam na forum i trzymam kciuki za pierwsze zacieranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszpe Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam, Poznaniaka! Udanych warek życzę, a IPA z BA to moje pierwsze zacierane, wyszło super, z czasem zdecydowanie zyskuje na smaku więc cierpliwości życzę:] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacmann Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 ... z czasem zdecydowanie zyskuje na smaku więc cierpliwości życzę:] ... z tą cierpliwością to różnie u mnie bywa ale obiecuję, że będę się starał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się