PiotrekU Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) W sklepie dla piwowarów domowych będziesz kupował? Wiedziałem że ktoś podniesie ten zarzut. Dlatego na początku użyłem formuły "co wiemy" i ceny są zawyżone i opierają się na dostawcach detalicznych. Nie chciałęm pisać kolejnego postu w stylu "koszt butelki piwa to 30 gr a w sklepie stojo po 8zł SUPER BIZNES!!!!" Nie wiedziałem ile kosztuje amerykanski chmiel bezpośrednio u producenta dlatego napisałem bezpieczne i pewne 800-900zł Tona słodu to 1800zł, oczywiście mógł bym napisać że na 10hekto piwa użyjemy słodu za 400zł itd ale przecież nikt ze Strzegomia nie będzie wiózł kilku ton za frajer. Ale jeśli wiesz ile kosztuje np kwintal lubelskiego albo 200 funtów amarillo to chętnie się dowiem. edit. Tak samo z drożdżami, powiedzmy suche us05, ile kosztuje 500 gramowa paczka? Edytowane 1 Grudnia 2015 przez PiotrekU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie wiem bo sie tym nie interesuję. Twój biznes, napisz do BA, Strzegomia, czy innej słodowni i poproś o cennik. Chmielu w Twojej okolicy to nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 US-05 500g cena 245.99zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 US-05 500g cena 245.99zł coś za tanio, w stanach po 85-100$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 US-05 500g cena 245.99zł coś za tanio, w stanach po 85-100$ http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/drozdze/gorna_fermentacja/safale_us-05_500_g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 US-05 500g cena 245.99zł ło matko, jaka drożyzna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Za to chmiel niedoszacowany a poza tym i tak jak nie masz kontraktu to nie kupisz ciekawszych odmian, no chyba ze po bandyckich cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Za to chmiel niedoszacowany a poza tym i tak jak nie masz kontraktu to nie kupisz ciekawszych odmian, no chyba ze po bandyckich cenach. http://allegro.pl/chmiel-citra-usa-5kg-granulat-krakow-i5523819487.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi