pendzacy_jelen Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ok rozumiem że to normalne. W smaku nie jest słodkie więc to chyba jakieś niefermentujące cukry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Piwo przelałem dzisiaj na cichą, zrobiłem FFT i zeszło do 4Blg, to przelewane dzisiaj też ma 4Blg czy to nie za dużo ? Początkowe było ~13Blg Po to się robi FFT by wiedzieć ile drożdże mogą wyciągnąć z brzeczki. Jeśli FFT zeszło ci do 4 Blg i piwo po cichej do 4 Blg, to więcej (no może 0,5 stopnia, błędy pomiaru itd) Ci nie zejdzie. Poza tym Twój powyższy post jest na bakier ze składnią - jest nie jasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendzacy_jelen Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 A to przepraszam. FTT ma 4Blg przelane na cichą też coś jest niejasne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 A to przepraszam. FTT ma 4Blg przelane na cichą też coś jest niejasne ? Luz Tak też właśnie zrozumiałem. Więc niczym się nie martw - niedofermentowanie Ci nie grozi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi