Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jaką tanią pompę polecicie? Pompa ma służyć do transportu wody do wysładzania do zraszacza jakiś 1 m wyżej, a więc nie musi być jakoś super wydajna. Powiadam wprawdzie plastikową pompę zanurzeniową, która służy mi do zmiany wody w akwarium, ale w instrukcji jest napisane, żeby używać ją tylko do 35C, więc trochę boje się jej użyć, może niesłusznie. http://www.aquael.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=212&Itemid=349&lang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Są tacy, którzy skutecznie wykorzystują pompy z pralek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Najlepsza jest chyba pompa garnkowa napędzana ręcznie. Z tych co przedstawiłeś mam PFN 650 podłączoną do chłodnicy. Edytowane 5 Marca 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja też mam 650 i byłaby idealna, bo przede wszystkim ma regulację przepływu. Akurat daje taki przepływ i ciśnienie jakie chcę. Tylko ta gorąca woda. Pompa od pralki będzie chyba za mocna. Co to jest "pompa garnkowa"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Pompa od pralki będzie chyba za mocna. Nie będzie za mocna jeśli ograniczysz przepływ. To wydaje się być najtańszą alternatywą bo taką nową pompę + dodatkowe przyłącza jesteś w stanie kupić za 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam taką pompę w nieczynnej pralce w piwnicy, ale wygląda bardzo solidnie. Ale jak będę miał czas to wymontuję i sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Jest dobra tylko trzeba ja zalać bo inaczej sporo miele zanim zaciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 z jakiego materiału jest wykonana taka pompa z pralki? może mieć kontakt ze spożywką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi