Afghan Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam. Mam takie pytanie, mam pewną ilość dezynfekantu do rąk, czy można nim dezynfekować sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 napisz co jest w składzie bo mogą być różne rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Stosuje z powodzeniem Incidin, składnikami aktywnymi są propanole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 napisz co jest w składzie bo mogą być różne rzeczy Substancje czynne 45g/100g propan-1-ol, 30g/100g propan-2-ol, kwas mlekowy, środki natłuszczające, barwnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 te środki natłuszczające mogą Ci pianę na piwie zabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Przy warzenia do dezynfekcji używam pirosiarczynu ale czasem trzeba coś zdezynfekować bez rozrabiania pirosiarczynu także bym używał tego bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 bardzo mało tłuszczu wystarczy żeby zabić pianę na piwie. Czasem jak się je tłuste mięso i popije piwem to piana na piwie zanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) Stosuje z powodzeniem Incidin, składnikami aktywnymi są propanole. mrblaha masz problemy z pianą? Są w składzie Incidinu jakieś środki natłuszczające? Edytowane 8 Marca 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Problemów z pianą nie stwierdziłem, używam Incidinu do dezynfekcji pokrywki fermentora, cukromierza, łyżki, kranika i tym podobnej drobnicy. W składzie ma 1-propanol i 2-propanol- brak informacji o dodatkowych środkach. Tłuszcz to "taki o" odpieniacz w porównaniu np. do dodekanolu, którego jedna kropla załatwia wiadro. Zrób sobie próbę i zobaczysz- nalej piwa do szklanki i dodaj kilka kropel swojego środka. Jak piana zniknie- nie używaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Problemów z pianą nie stwierdziłem, używam Incidinu do dezynfekcji pokrywki fermentora, cukromierza, łyżki, kranika i tym podobnej drobnicy. W składzie ma 1-propanol i 2-propanol- brak informacji o dodatkowych środkach. Tłuszcz to "taki o" odpieniacz w porównaniu np. do dodekanolu, którego jedna kropla załatwia wiadro. Zrób sobie próbę i zobaczysz- nalej piwa do szklanki i dodaj kilka kropel swojego środka. Jak piana zniknie- nie używaj. Dodałem do piwa kilka kropel i nic się nie stało. Chyba zaryzykuje dzisiaj, muszę zdezynfekować sam balingomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi