anteks Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Moje 30l DIN ważą 10.7, a EURO 10kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mam pytanie : ile minimalnie można nalać piwa do kega 30L ? Konkretnie czy mogę zakegować 26-27L piwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mam pytanie : ile minimalnie można nalać piwa do kega 30L ? Konkretnie czy mogę zakegować 26-27L piwa . Spokojnie możesz tyle lać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam! Chciałbym chłodzić piwo z kega przy pomocy lodówki turystycznej wypełnionej lodem i zanurzonym w nim wężu z piwem. Miałoby to działać jak schładziarka do piwa. Jak nagazować takie piwo i jak to w ogóle ogarnąć? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witam! Chciałbym chłodzić piwo z kega przy pomocy lodówki turystycznej wypełnionej lodem i zanurzonym w nim wężu z piwem. Miałoby to działać jak schładziarka do piwa. Jak nagazować takie piwo i jak to w ogóle ogarnąć? pzdr U siebie mam wlasnie tak zrobione. Ze wzgledu na brak miejsca w szafce na schladzarkę dałem długi przewód piwny, porobiłem pętle i wsadziłem do kubełka na lód. Jak chcę odpalić kran wsypuję lód I chłodzę Przy małym przepływie jakoś daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 No tak ale jakim ciśnieniem gazujesz ciepłe piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) No tak ale jakim ciśnieniem gazujesz ciepłe piwo? Są tablice nagazowania i to wszystko zależy od stylu piwa temp. leżakowania . Niema jednego ciśnienia npr. ale chcemy nagazować do 2,3V przy 3C ciśnienie musi być coś około 0,6atm , to samo nagazowanie przy 19c uzyskamy przy ciśnieniu 1,65atm . Tablice w necie , wystarczy poszukać . Edytowane 20 Czerwca 2016 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi