Skocz do zawartości

Holenderski hobbystyczny mikrobrowar "de 3 Hoorne".


mirogster

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio udalo mi sie upolowac 2 wytwory ninejszego browaru z Kaatsheuve. Wiec 'zaciekawila mie ich historia'.

Wlasciciel hobbystycznie prowadzi go od 20 lat. Od 'fazy garazowej' (6m2) do obecnej, czyli lokalu o pow. 170m2 i wybicia ok 600 hL rocznie :) Moze nie jest to wiele, ale koles ma najmniejszy holenderski browar, calkiem niezly sprzet (niesamowita kapslownica!!), moze uwazyc jednorazowo 2 x 750 l. Jak sam mowi, wyspecjalizowal sie w piwach owocowych, spedza ok 1600 h rocznie na warzeniu 40 rodzajow piwa!!! :)

 

http://de3horne.nl/

http://vimeo.com/14476222

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie to główna zasada, ale zastanawiam się ile musi wybulić od każdej flaszki na ichnich urzędasów :)

 

Bulenie to chyba najmniejszy problem. Zauważ, że ten najmniejszy nie ma większego sprzętu niż Wy czy josefik. A sprzedają w okolicznych sklepach i knajpach.

 

Nie ma tam Urzędu Miar i głupiego wymiarowania sprzętu. Sanepid tez jest chyba wątpliwy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.