mirogster Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ostatnio udalo mi sie upolowac 2 wytwory ninejszego browaru z Kaatsheuve. Wiec 'zaciekawila mie ich historia'. Wlasciciel hobbystycznie prowadzi go od 20 lat. Od 'fazy garazowej' (6m2) do obecnej, czyli lokalu o pow. 170m2 i wybicia ok 600 hL rocznie Moze nie jest to wiele, ale koles ma najmniejszy holenderski browar, calkiem niezly sprzet (niesamowita kapslownica!!), moze uwazyc jednorazowo 2 x 750 l. Jak sam mowi, wyspecjalizowal sie w piwach owocowych, spedza ok 1600 h rocznie na warzeniu 40 rodzajow piwa!!! http://de3horne.nl/ http://vimeo.com/14476222 vettis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 To nie jest najmniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Wlasciciel w tym reportazu powiedzial dokladnie: "Kiedy zaczynalem, bylem najmniejszym holenderskim browarem". Czyli na pewno cos sie zmienio w tej materii. Znam kilka mniejszych browarow / brewpubow w Amsterdamie, to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Też znam, nie różnią się niczym od naszych restauracyjnych, ale jest jeden najmniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Prawie się popłakałem. Coś cudownego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 http://www.degulzigegans.nl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=6:pint-op-bezoek&Itemid=56 Ten jest najmniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ostatnio udalo mi sie upolowac Browarek pierwsza klasa ciekawe na jakich zasadach sprzedaje uwarzone piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Browarek pierwsza klasa ciekawe na jakich zasadach sprzedaje uwarzone piwo Na zasadach popytu i podaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Pewnie to główna zasada, ale zastanawiam się ile musi wybulić od każdej flaszki na ichnich urzędasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Pewnie to główna zasada, ale zastanawiam się ile musi wybulić od każdej flaszki na ichnich urzędasów Bulenie to chyba najmniejszy problem. Zauważ, że ten najmniejszy nie ma większego sprzętu niż Wy czy josefik. A sprzedają w okolicznych sklepach i knajpach. Nie ma tam Urzędu Miar i głupiego wymiarowania sprzętu. Sanepid tez jest chyba wątpliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 No i właśnie o to pytam. Takie podejście to ja rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Sanepid tez jest chyba wątpliwy. Tak na oko to browarek jest sanitarny: kafelki, nierdzewka. Ciekawe jak płacą akcyzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłaszasz, że uwarzyłeś 500 litrów i płacisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nasz sprzęt to przy tym Mercedes . Browar bardzo fajny, pozazdrościć. Jak zobaczyłem, jak piwowar do węży leje wodę przez spryskiwacz ogrodowy to mało nie pękłem ze śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi