agrest Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Witam po dłuższej nieobecności. Pytam bo nie pamiętam jak to było z tymi lagerami. Namnażam w mieszadle magnetycznym bohemian lagery wyciągnięte ze snu zimowego z zamrażalnika. Martwi mnie ogromna piana która się wytworzyła podczas tego procesu. Kolba 3litrowa o zawartości 1,5 litra po paru dniach wypełniła się prawie po sufit pianą. Gdyby to był pszeniczniak to bym się nie dziwił ale tutaj mam obawy. Szkoda zepsuć piwo tym bardziej że chciałem na nich postawić dwie warki. Dla świętego spokoju pewnie pójdą w kanał ale ciekawy jestem Waszej opinii. Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A jak zapach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Zawsze mam pianę na starterach, czasem bardzo dużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Zapach bardzo ładny, mocno alkoholowy tylko ta piana mnie przeraża. Jest taka mocno gęsta, zbita - tam gdzie osiadła na kolbie wygląda jak rozmazane drożdże spożywcze. No nic chyba zaryzykuje. I tak nie moge nigdzie znaleźć munich lagerów. Zrobie więc warki na tym starterze. Zobaczymy co będzie. Dzięki za zainteresowanie i Pozdrawiam J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się