rad998 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 witam ! pytanie dotyczy tego zestawu : http://browamator.pl/szczegoly.php?Mini-Keg_5_l__pompka__drugi_mini-keg_GRATIS_&przedm=1338941&grupa_p=6&sess_id=6727352020 chyba calkiem fajna promocja - tylko... no wlasnie... jak dziala ta pompka... czy na takiej samej zasadzie jak w drafr kegu heinekena ? czy poprostu na zasadzia : naciskasz - troche wylatuje, odciska sie - czekasz az znowu nabierze powietrza i nastepnie znowu naciskasz i troche wylatuje ? kurde prymitywnie to napisalem no ale coz... jestem zainteresowany tym zestawem bo rozwiazuje spory problem... zamiast 20 butelek 2 kegi zajmujace miejsca tyle co 6 butelek wiec oplacalne - a ja w moim zakisialym mieszkaniu studenckim to tak srednio mam opcje skladowania butelek po sztuk 80 bo tyle planuje zawsze miec - by 2 wareczki mozna bylo zawsze upichcic. no to jak ? ma to ktos ? ktos to testowal ? ktos to widzial ? pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie mam takiej pompki, ale ona chyba działa na zasadzie zasysania lub pompowania powietrza, a to skraca żywotność piwa. Najlepsza konsumpcja jednorazowa. Przy heinekenie jest chyba CO2 bo rzekomo to ma utrzymywać świerzość przez 30 dni. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 to czarnrne na górze to rączka od tłoka , góra-dół i pompujesz powietrze do minikega Naciszkaz to czarne z boku i leci piwo , jak napisał wena spożyć szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 no wlasnie tak samo to opisalem czyli tak jak myslalem... dziala na zasadzie nacisniesz wyleci pol szklanki piwa... odsysniesz - wtloczy powietrze - nacisniesz i kolejna porcja... tak wiec ze tak powiem - do bani. w takim razie nie ma sensu kupowac - jak narazie nie chce wydawac tyle kasy na pompke CO2 i kegi - tak wiec pozostane bynajmniej narazie przy butelkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 no wlasnie tak samo to opisalem .. dziala na zasadzie nacisniesz wyleci pol szklanki piwa... odsysniesz - wtloczy powietrze - nacisniesz i kolejna porcja... no nie zupełnie , kilka razy machiesz gajgą i poleci piwo jak przestanie znowu popompujesz i leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) czyli zasada pistoletu na wode - tego z pomka. czyli do bani... Edytowane 8 Grudnia 2008 przez rad998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 czyli zasada pistoleta na wode - tego z pomka. czyli do bani... niekoniecznie dobra sprawa na grila czy inną imprezę plenerową gdzie jest kilku spożywających jest też wersja z nabojem co2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja większości nie pompuję powietrza, bo gaz z refermentacji wypycha piwo prawie do końca, mało kiedy pompuje przed 2l. A na początku leci fajne mleko. Dodam tylko, że te kegi rdzewieją i uważam że żle zrobiłem zakupując je( ale tego nikt mi nie powiedział). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi