Sojer Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Zachciało mi się wspawać nypel. Szlag mnie trafiał z próbami umówienia się ze spawaczem więc postanowiłem sam. Otwór załatwiłem częściowo wiertarką, a dokończyłem małą tarczą na wynalazku podobnym dremela. Spawam elektrycznie, oczywiście elektrodami inox. Oj jakie dziury wypaliłem. Została jeszcze jedna, jakieś 3x4 mm. No to wracam do garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Daj jakieś fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Żeby było się czym chwalić Pewnie będzie poprawka. Udało mi się przejechać elektrodą po gwincie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Spożywki nie spawa się elektrodą. Zawsze wyjdzie niedobrze. Kropka. Trzeba było iść do firmy produkującej balustrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo503 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam, kompletuję tiga ale wcześniej spawałem elektrodą tylko że spawarką inwertorową .. Tomek ustaw mały amperaż i po kawałeczku spawaj ,daj ostygnąć ,oczyść ze szlaki i dalej..Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Migomatem drutem nierdzewnym spawam sobie nyple i mufy i od roku rudej jeszcze nie ma... A migomat jest szerzej rozpowszechniony od TIGa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Cieknie. Może nie jest dramatycznie, ale plama pod beczką jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Kurcze Tomek szkoda że tak daleko mieszkasz bym ci wspawał tigiem za piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Wiesz, istnieją firmy kurierskie, nawet pewien sympatyczny piwowar proponował mi, z gratisowym zrobieniem mieszadła z fittingu. Ale luz. U żony w firmie zaczną kurs spawania więc podrzucę im beczkę. Niech sobie potigują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Teoretycznie jest to bez sensu ale praktycznie da się pospawać elektrycznie nierdzewkę. Podobnie jak z pytaniem czy da się zrobić lagera w 16C. Da się. Będzie problem z wytrzymałością spoiny, późniejszą korozją i samym spawaniem ale da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Cytując Bruneta wieczorową porą "jak się da, to się da" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No dobra, zrobiłem zdjęcie. To nie prima aprilis. I proszę ze mnie nie drwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Wyszło jak wyszło.. ale za 2 piwka każdy TIG'owiec zrobił by spaw high tech... w ramach zabawy.. wg. mnie najlepiej będzie jak wytniesz ten kawałek.. przygotujesz wstawkę i do spawacza.. wg. mnie to najlepsze wyjście. A jak nie to ile razy na to popatrzysz to nie będziesz się cieszył tym co masz.. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez henry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Henry, taki mam plan , a zdjęcie dałem ku przestrodze. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi