funekp Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 witam tak jak w temacie szukam receptury na czarne z fortuny smakuje mi to piwko i chciał bym je uwarzyć. Wiem smakuje troche jak coca cola ale na letnie dni chłodne takie piwko coś pięknego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Ciemny lager + pasteryzacja + aromat coli identyczny z naturalnym + dużo syropu glukozowo-fruktozowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 mówiszz że to aż taki syf jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 mówiszz że to aż taki syf jest?? Dlaczego od razu syf? Przecież to bardzo dobre piwko na letnie dni, chłodne piwko coś pięknego. Na serio: to jest dosładzane piwo aromatyzowane, w domowych warunkach bez dodatkowego sprzętu to tylko w kegu wyjdzie ze sztucznym nagazowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 żadne z piw browaru fortuna mi nie smakuje... kiedyś się nawet pokusiłem i zwiedziłem browar ale piwka... paskudztwo... a pszeniczne bluee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 najlepiej kupić kega po pepsi z resztką zawartości i wlać do środka piwo bez mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Nie no myślałem że browar fortuna nie stosuje tyle sztucznych aromatów Edytowane 23 Marca 2012 przez funekp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Nie no myślałem że browar fortuna nie stosuje tyle sztucznych aromatów używa jak nie, jak tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Pszeniiczne jechalo tanimi landrynkami a jako milosnik pszenicy, fortuny nie dopilem nawet do polowy. Nie wiem co oni tam dodali ale bylo paskudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jana Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dawno, dawno temu warzyłem swoje pierwsze piwa z ekstraktów WES-a. Było tam tez takie ciemne, które w smaku przypominało co nieco colę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 fortuna smakuje jak cola. Sorki chyba uprzedzilem sie do piw z tego browaru. Piłem chyba 6 lub 7 gatunkow i zadne nie bylo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi