gradagala Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Warka 33 - Wielkanocne - zielony kapsel zacieranie 21.04.2019 fermentacja od 22.04.2019 przelane na cichą 13.05.2019 butelkowane 28.05.2019 blg początkowe 13,0; blg końcowe 7,0 alk. 5,25 ibu 32,4 piwo w stylu Vienna Lager SKŁADNIKI Słód Pilzneński 5,0 Słód Wiedeński 1,0 Gęstwa Drozdże W 34/70 po warce 32 ZACIERANIE Woda 56oC wrzucono słody 55oC - 10' 62oC- 20' 72oC- 40' 78oC - 3' WYSŁADZANIE 75oC - do objętości 28L CHMIELENIE 70' - Sybilla 50g. 25' - Sybilla 30g. 10' - Lubelski 10g. CHŁODZENIE 12h - do temp. 11oC Wyszło 25L - 13,0 blg do refermentacji - 140g glukozy - planowane nagazowanie 2,4 wyszło 27x0,5 uwagi: znowu nie trafiona końcowa gęstość, w planach 12blg, wyszło 13,0blg Edytowane 5 Czerwca 2019 przez gradagala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się