Skocz do zawartości

Browar Olszynowy


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 33 - Wielkanocne - zielony kapsel

zacieranie 21.04.2019

fermentacja od 22.04.2019

przelane na cichą 13.05.2019

butelkowane 28.05.2019

blg początkowe 13,0; 

blg końcowe 7,0

alk. 5,25

ibu 32,4

piwo w stylu Vienna Lager

 

SKŁADNIKI

 

Słód Pilzneński 5,0

Słód Wiedeński 1,0

 

Gęstwa Drozdże W 34/70 po warce 32

 

ZACIERANIE

 

Woda 56oC wrzucono słody

55oC - 10'

62oC- 20'

72oC- 40'

78oC - 3'

 

WYSŁADZANIE

 

75oC - do objętości 28L

 

CHMIELENIE

 

70' - Sybilla 50g.

25' - Sybilla 30g.

10' - Lubelski 10g.

 

CHŁODZENIE

 

12h - do temp. 11oC

 

Wyszło 25L - 13,0 blg

do refermentacji - 140g glukozy - planowane nagazowanie 2,4

wyszło 27x0,5

 

uwagi: znowu nie trafiona końcowa gęstość, w planach 12blg, wyszło 13,0blg

Edytowane przez gradagala
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.