ccycekk Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Bardzo dużo czytam na forach na temat robienia PIWA z GOTOWCÓW. Jedni piszą, że cukier do gotowca jest niewłaściwy i zalecają stosowanie glukozy, bądź suchych ekstraktów słodowych. Ja pomyślałem sobie, że zamiast cukru i ekstarktów, glukozy czy fruktozy dodam SŁODZIK. Prosba do doświadczonych piwowarów bądź tych co wpadli na taki sam pomysł - CZY PRZYNIESIE TO OCZEKIWANY REZULTAT???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) W jakim celu? Chcesz mieć mega słodkie piwo? bo do fermentacji to się nijak nie nadaje [edycja] proszę czytaj ze zrozumieniem, a nie tylko czytaj. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Słodzik podobno nie fermentuje tzn. będziesz czuł, że brzeczka jest słodka, ale ta słodycz nie zostanie zamieniona przez drożdże na alkohol w procesie fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Podobno? On na pewno nie ulega fermentacji Słodzik nada się za to do cydru, który chcesz żeby był bardziej słodki niż wytrawny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 co więcej słodzik daje "pustą słodycz", która mnie na przykład bardzo nie odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ccycekk Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 już wiem że to błąd - Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi