Gawon Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie z czego może być gar w którym się zaciera? Czy może być alu? czy w takim ze względu na jakieś reakcje chemiczne nie da się? No bo ocynk raczej nie wchodzi w grę to się domyślam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie z czego może być gar w którym się zaciera? Czy może być alu? czy w takim ze względu na jakieś reakcje chemiczne nie da się? No bo ocynk raczej nie wchodzi w grę to się domyślam Pozdrawiam Ocynk, mosiądz i żelazo (zwykła stal) odpadają- dają szkodzące metaliczne smaki najpowszechniej stosuje się stal nierdzewną albo emaliowane aluminium uważa się za szkodliwe ze względu na powiązanie glinu z chorobą altzheimera, jednak są osoby które stosują takie gary. pewnie taż miedziane byłyby dobre, acz chyba lepiej żeby były pobielone czystą cyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja mam dokładnie taki - http://allegro.pl/garnek-emaliowany-36cm-30l-pokrywa-i2254058603.html i tyle za niego dałem w sierpniu ubiegłego roku Możesz poszukać ale wątpię czy znajdziesz taniej, a ten wystarcza na wareczki po 22-24 litry i jest nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 jeśli chodzi o samo zacieranie, to warto dodać że może to być również plastik, lodówka turystyczna albo fermentator zaizolowany termicznie jest często stosowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 pytam bo ktoś ma jakiś wojskowy duży i free chciał mi dać,tylko właśnie z alu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Za darmoszkę możesz przytulić na początek, docelowo proponowałbym nierdzewkę lub coś takiego: http://allegro.pl/ga...2249934807.html od przybytku głowa nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) nie mam tyle wody w studni jak zacznę ważyć wolę mniejsze warki ,a częściej ,lepiej chyba jeśli chodzi o uczenie się to raz,dwa jak coś spi.... to mniej będzie bolało,trzy że chcę narobić różnych piwek,a w takim jak zrobię z 80L do po dwóch warkach do piwnicy nie wejdę,ale nie twierdzę że może kiedyś Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 nie mam tyle wody w studni jak zacznę ważyć wolę mniejsze warki ,a częściej ale po co ważyć warki?? Waży się słód przed warzeniem a potem wystarczy obliczać na objętość Warzyć war warka a nie waga- ważyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Do aluminium nie można używać środków czystości na bazie zasad. Może nada się do grzania wody do wysładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czesc :-) Do aluminium nie można używać środków czystości na bazie zasad. Może nada się do grzania wody do wysładzania. Nie rozumiem dlaczego gar zacierny czy warzelny chcesz myc srodkami zasadowymi? Ja uzywam plynu do mycia naczyn i gabki. Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się