amap Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 popełniłem tłumaczenie prezentacji z bellsbeer.com z myślą o początkujących plik umieściłem w 'plikowni' - http://www.piwo.org/files/file/24-drozdze-i-startery/ jeżeli jakis bład znajdziecie to proszę o informacje i nie krytykować olgierd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Możesz powiedzieć w jakim programie zapisywałeś bo nie mogę odczytać. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 pdf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dzięki otwierałem nie na swoim kompie i myślałem , że jest potrzebny jakiś inny program . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Chciałbym się odnieść do cytatu: "Jak rehydratyzować suche drożdże Pozwól drożdżom OCIEPLIĆ się do temperatury pokojowej PODGRZEJ małą ilość wody do ~40° C - temperatura jest ważna ROZSYP drożdże na powierzchni wody, zostaw na 15 min, a następnie POMIESZAJ" Czy temperatura powyżej 30°C nie zabije drożdży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 To jest ulubiona temperatura drożdży, tylko my je katujemy w niższych temperaturach żeby mieć dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Chciałbym się odnieść do cytatu: "Jak rehydratyzować suche drożdże Pozwól drożdżom OCIEPLIĆ się do temperatury pokojowej PODGRZEJ małą ilość wody do ~40° C - temperatura jest ważna ROZSYP drożdże na powierzchni wody, zostaw na 15 min, a następnie POMIESZAJ" Czy temperatura powyżej 30°C nie zabije drożdży? Nie zabije, ale inne są zalecenia zarówno Fermentis jak i Lallemanda. Dla drożdży ale, lallemand zaleca max 30°C, fermentis max 29°C. Paiętaj, że drożdże zadawane do brzeczki nie powinny mieć temperaturę wyższą od niej większą niż 5°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Mauribrew zaleca 35C +- 3C także dostosuj sie do wymagań producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 i słusznie - wyedytuję w wolnej chwili i dam "dostosuj do wymagań producenta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się