Martinw Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Brewkit EUROPEAN LAGER pracuje 11 dzień i nie zamierza przestać temperatura 22 C, z tym że teraz ma 1,5 blg a bombluje 1 bulka na 3 minuty. Napiszcie, rozlewać czy przelać na cichą. jeszcze dwa dni temu blg około 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ccycekk Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Napisz czego dodałes do fermentacji - bedzie łatwiej rozwiązać tą zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinw Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Napisz czego dodałes do fermentacji - bedzie łatwiej rozwiązać tą zagadkę. Napisz czego dodałes do fermentacji - bedzie łatwiej rozwiązać tą zagadkę. dodałem 1 kg glukozy + 300 gr cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinw Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zapomiałem dopisać, piwo klarowne i dobre w smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie licz dni na burzliwej tylko poczekaj aż przestanie pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinw Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Łatwo napisać, to moje pierwsze piwo, cierpliwość mi się już dawno skończyła ;-). Ale posłucham doświadczonych i będe czekał. Moja wina, bo ciągle przenoszę te piwko i pewnie mieszam drożdżami, co wspomaga fermentacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Łatwo napisać, to moje pierwsze piwo, cierpliwość mi się już dawno skończyła ;-). Ale posłucham doświadczonych i będe czekał. Moja wina, bo ciągle przenoszę te piwko i pewnie mieszam drożdżami, co wspomaga fermentacje. To chyba dobrze mieć prawidłowo odfermentowane piwo? Cierpliwość zostanie nagrodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Szczerze mówiąc to ja bym butelkował. Ale dla pewności zmierz jeszcze raz blg jutro, jak się nie zmieni to do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się