sp5 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Witam serdecznie w marketach pojawiły się lodówki turystyczne 12/230 V po około 250 PLN. Zaleta jest taka, że cały układ jest zmontowany w pokrywie, co umożliwia zastosowanie bez przeróbek , wystarczy kawałek pudełka sobie zrobić nawet ze sklejki, zaizolować i zrobić wieko właśnie z tej pokrywki od lodówki.Ważne jest to, że jak potrzebujemy gdzieś jechać z lodówką to zakładamy pokrywę na lodówkę i spokój. I najważniejsze układ ma podwójne zasilanie 12 DC i 230 AC Producent deklaruje deltę 15 stopni w stosunku do temperatury otoczenia. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Większość lodówek turystycznych zbudowana jest na ( ogniwie peltiera) oczywiście można pomajstrować i zbudować schładzarkę do dolnej - pobór mocy najczęściej waha się w zakresie ok 50W. Sam mam z 2 stare lodówki z ww. ogniwem i jak będzie chwila czasu to pokombinuję nad schładzanym fermentatorem. Można dostać w dobrej cenie zasilacz 12V 16,5A - wystarczy na 2-3 ogniwa i kosztuje 40zł szukaj na allegro: ( ZASILACZ MICROSOFT 12V 16.5A ) i ciekawe linki link1 link2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Za 250zł można kupić używaną, kilkuletnią lodówkę. Ja kupiłem taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=2191990387 Kiedyś przymierzałem się do Twojego rozwiązania ale stwierdziłem, że schłodzenie brzeczki będzie trwało dnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Za 250zł można kupić używaną, kilkuletnią lodówkę. Ja kupiłem taką: http://allegro.pl/sh...item=2191990387 Kiedyś przymierzałem się do Twojego rozwiązania ale stwierdziłem, że schłodzenie brzeczki będzie trwało dnie. Można kupić i taniej, ja kupiłem za 200 pln razem z przesyłką i sprawdza się świetnie. Potrzebny jest tylko kontroler temp. i jazda można robić wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Ja na złomie kupiłem za 30zł, wchodzą dwa fermentatory i chodzi od roku bez problemu. Tylko sterownik i można śmigać pilsy cały rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi