bubuś Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Czy ktoś robił porter bałtycki na tych drożdżach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Porter na aleowych drożdżach będzie się nazywał RIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Nigdy nie używałem tych drożdży. Chodzi mi o to , czy w dolnym zakresie fermentacji 12°C-13°C zostawią czysty lagerowy smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Nigdy nie używałem tych drożdży. Chodzi mi o to , czy w dolnym zakresie fermentacji 12°C-13°C zostawią czysty lagerowy smak. Robiłem na nich dwa marcowe. Fermentowałem w podobnym - no, ciut wyższym - zakresie temperatur i jestem bardzo z nich zadowolony. Tak jak piszesz, zostawiają czysty, lagerowy smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Do pewnego stopnia. Przy fermentacji w 13°C będzie jak lager leżakowany na ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź , chyba jednak będę musiał załatwić sobie jakieś lagerowe a german ale zostawię na kolońskie i niemieckie alty , no i w końcu może zrobię RIS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się