Majta Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Cześć, proszę o pomoc. Uwarzyłam ostatnio piwo w stylu Black IPA (moja 3 warka). Wszystko szło dobrze do momentu zakończenia fermentacji burzliwej. Moje wątpliwości dotyczą wyglądu oraz zapachu piwa. Na niżej zamieszczonych zdjęciach widać jak wyglądało ono po burzliwej trwającej 11 dni. Zapach kanalizy. Wyczuwalne też pozytywne aromaty - chmielów oraz słodów. Smak gorzki, brak kwasu Na powierzchni skupiska białej drobno pęcherzykowej pianki. Jak na razie piwo zlane na cichą (6 dni). Drożdże US-05. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Wygląda normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majta Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Sprawdziłam dzisiaj zapach i wydaje się że wszystko wróciło do normy . Bałam się że coś rzeczywiście poszło nie tak i piwko będzie do wylania. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się