Jump to content

Czeski Pils na 2278 leżakowanie

Recommended Posts

Witajcie serdecznie:)

Fermentacje cicha i burzliwa przebiegły w lodówce w której też lezakuje po dziś dzień(rozlane zostało miesiac temu i jest w temp 7 *).

Teraz moje pytanie czy mogę wyjąć butelki z lodóki i wstawić do piwnicy w której jest 18 *??

Co się stanie z tym piwiem czy szybko sie zepsuje czy szybciej dojżeje??

Pozdrawiam Przem

Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg.

Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach ;)

Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg.

Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach ;)

Drożdze są genialne uwielbiam mojego pilsika mam 4 skrzynki w lodówce i tak spijam co dzień po jednym w te upały:D

Czyli co nie przeterminuje się za szybko??No to chlup do piwnicy i jedziemy z kolejna warka:D Pifffka nigdy za duzo:D