Przemczysław Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Witajcie serdecznie:) Fermentacje cicha i burzliwa przebiegły w lodówce w której też lezakuje po dziś dzień(rozlane zostało miesiac temu i jest w temp 7 *). Teraz moje pytanie czy mogę wyjąć butelki z lodóki i wstawić do piwnicy w której jest 18 *?? Co się stanie z tym piwiem czy szybko sie zepsuje czy szybciej dojżeje?? Pozdrawiam Przem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Jak jest już w butelkach, to możesz wynieść. Za bardzo się już nie polageruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vettis Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg. Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemczysław Posted July 5, 2012 Author Share Posted July 5, 2012 Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg. Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach Drożdze są genialne uwielbiam mojego pilsika mam 4 skrzynki w lodówce i tak spijam co dzień po jednym w te upały:D Czyli co nie przeterminuje się za szybko??No to chlup do piwnicy i jedziemy z kolejna warka:D Pifffka nigdy za duzo:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts