prodakt Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 BroWarmiacy - powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Ruch w "biznesie" był w trakcie mojego pobytu (mniej więcej 12-15) był niesamowity Mnóstwo ludzi w ogonku po próbki domowego piwa do degustacji (całkowicie zrozumiałe ), ale też trochę osób zainteresowanych warzeniem piwa w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Imprezę w Olsztynie uważam za udaną! Przyszło dużo ludzi, wypiliśmy dużo dobrego domowego piwa, pokazaliśmy, że można warzyć dobre piwo w domu. Dziękuje wszystkim piwowarom za przybycie, bez Waszej pomocy ciężko by było to ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzięki Panowie za świetne spotkanie. Warto było jechać pół Polski! Zainteresowanie, jak pisze Paweł, spore, co cieszy! Ciekawy jestem, kto trafi na forum, bo iskierki ciekawości w oczach były. Bocian! Przez Ciebie muszę odszczekać wszystkie złe rzeczy, które powiedziałem na piwo z puchy. Mistrzostwo świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dziś przeliczyłem butle, poczęstowaliśmy i wypiliśmy 20l piwa. W skład wchodzą wyroby: Czarny, U Świdra, Jaroty, Bociana. Do tego Bose i świeże Parowe polewali. Ja również dziękuję za bardzo udaną imprezę. Podobno byliśmy nawet w Teleexpresie w sobotę. Dziś dokończyłem robotę nad Harcerskim. Wyszło około 20l (nastawiłem w balonie) zniewalająco pachnącej brzeczki. Zadałem drożdże US-05 i 30g Chinook. A że najlepsza na kaca praca, to poza myciem całego bałaganu z wczoraj, nastawiłem na szybko puszkowego rubinowego ale z St. Peters. W składzie jest jęczmień i żyto oraz ekstrakt chmielu w proszku Goldings. Do tego był rozlew, mycie i dezynfekcja butelek na zaś. Ufffff Dobra pucha nie jest zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Teleekspres 8:04 http://tvp.info/tele...12-1700/8597867 edit: Jeszcze tu 8:35 http://www.tvp.pl/olsztyn/informacja/informacje/wideo/131012-godz-2145/8803302 Edytowane 14 Października 2012 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 ech, ominęło mnie widzę naprawdę fajne wydanie festiwalu! Jak wyszło to parowe Jacka powiedzcie? Swiaderny, o białkach słyszałeś od Dino? Bosy Mariusz miał ten sam problem i go rozwiązał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mimo dosyć prowizorycznych rozwiązań technologicznych browaru parowego, piwo uwarzone w Biskupcu wyszło całkiem nieźle. Barwa bursztynowa, nagazowanie w normie, goryczka wyraźna. Mam butelkę w domu, jak trochę poleżakuje to powinno być dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Swiaderny, o białkach słyszałeś od Dino? Bosy Mariusz miał ten sam problem i go rozwiązał. Rozmawiałem! Teoria swoje praktyka swoje:D Mariusz robił przerwę białkową ponad 1:20. Ja 'tylko' 25-30 min, ale ja upieram się, że to wina wody, bo teraz, po zmianie źródełka, piana zadowalająca Wiecie co? Tak się wczoraj w autobusie w drodze powrotnej zastanawiałem, że czegoś mi brakowało.. Pszenica w stylu niemieckim! Chyba że przegapiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jeszcze jeden materiał filmowy: http://www.telewizja...aca_warmie.html Załapali się chłopaki od Bosych i Parowego... no i ja, tyle że z błędną nazwą browaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 http://www.piwo.org/gallery/album/160-wfdb-olsztyn-2012/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Cześć Panowie! Ludzie poszukują wiedzy praktycznej w wątku na BB Dodatkowo: będę w Olsztynie za miesiąc (23.11) może jakieś piwo wypijemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Cześć Panowie! Ludzie poszukują wiedzy praktycznej w wątku na BB Dodatkowo: będę w Olsztynie za miesiąc (23.11) może jakieś piwo wypijemy? Bardzo chętnie. Do tego czasu coś powinno dojrzeć w butelkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Prawdopodobnie w zimowym "Piwowarze" pojawi się mój artykuł/sprawozdanie z WFDB. Mogę podać Was z imienia i nazwiska czy wolicie Pseudonimy / tylko imię / nazwa browaru domowego? Czekam na opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Skromnie napisze pierwszy, bo nawet nie wiem czy jestem brany pod uwagę , że poważne czasopismo to i podejście poważne być musi Może wersja: ' imię (ksywa) nazwisko / nazwa browaru ' ? Dodatkowo: będę w Olsztynie za miesiąc (23.11) może jakieś piwo wypijemy? Bardzo chętnie. Do tego czasu coś powinno dojrzeć w butelkach No to jesteśmy wstępnie umówieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Może być tak jak wyżej, albo imię, nazwisko / nazwa browaru Chociaż w zasadzie to nie wiem, czy kwalifikuję się do wzmianki, ja tam tylko przelotem byłem, browary Jaroty i Bociana ciągnęły imprezę. Edytowane 27 Października 2012 przez pmczarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Panowie strzeżcie się jesiennego płukania sieci http://www.olsztyn.eu/pl,olsztyn-oficjalny-serwis-urzedu-miasta,aktualnosci,article,1862,plukanie-si.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Dzięki za informację. Na szczęście warzenie mam zaplanowane na dobry dzień Mam potwierdzenie: będzie opublikowany mój artykuł o WFDB w zimowym Piwowarze. Jasiu, ciągle nie mam zdjęć od Ciebie (z Braniewa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Cześć! To jak tam z tym spotkaniem? Uda się coś zorganizować w piątek (23.11) po południu/wieczorem - /wieczór nawet pewniejszy/? U mnie jak zwykle grafik wyjazdowy napięty jak plandeka na Żuku Co do wymiany to postaram się zatargać dunkelnweizena, bo lager wiedeński jeszcze na fermentacji i się nie wyrobię z zabutelkowaniem, 'ale co się odwlecze...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Cześć! To jak tam z tym spotkaniem? Uda się coś zorganizować w piątek (23.11) po południu/wieczorem - /wieczór nawet pewniejszy/? U mnie jak zwykle grafik wyjazdowy napięty jak plandeka na Żuku Co do wymiany to postaram się zatargać dunkelnweizena, bo lager wiedeński jeszcze na fermentacji i się nie wyrobię z zabutelkowaniem, 'ale co się odwlecze...' Jak na razie wychodzi mi, że piątek może być Jakiś stout owsiany mi się wala w piwnicy, to pewnie przyniosę... Albo i ejlik na świeżej marynce AIPA na simcoe jeszcze trochę za świeża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Czyli, że mam zabrać aż jedną butelkę dla Ciebie Paweł? A pozostali BroWarmiacy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Reszta widocznie zapadła w sen zimowy Albo warzy piwo i nie ma czasu klikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patpul Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzień dobry nieśmiało;) Być może gdzieś kiedyś bym się dołączyć do domowobrowarniczego posiedzenia. Co prawda za bardzo wytworami nie ma co się chwalić, ale pogadać zawsze można;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Oczywiście, nie ma problemu Pytanie teraz gdzie i o której... Stara Warszawska, 18:00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patpul Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Zazwyczaj przesiaduję w Pubie Sarmata, lecz nie przeszkadza i Stara Warszawska. Mnie bardziej pasują okolice 19:00, bo z roboty do domu chętnie bym jeszcze dotarł, torbiszcze rzucił w kąt i może coś pożarł Ale jak się - jako persony z dłuższym stażem - umówicie, tak będzie mi pasować. Edytowane 22 Listopada 2012 przez patpul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się