pablokrak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam . Poszukuję receptury na piwko jasne pszeniczne wędzone . Najbliżej ideału jak dla mnie jest http://www.browar.bi...al weissbier��. Byłbym bardzo wdzięczny o podpowiedź w stworzeniu takowego piwka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Pomyśl może o: grodziskim wg CP Ewentualnie dwie receptury na grodziskie masz na wiki: http://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_ze_s%C5%82od%C3%B3w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 W Spezialu wędzoności jak na lekarstwo. Ale zawsze możesz wziąć 50% pszenicznego i 50% jęczmiennego wędzonego i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablokrak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dwie warki grodzisza z tych receptur już uwarzyłem . Piwko świetne , jednak poszukuję czegoś bardziej weizenowego ( bananek i goździki ) . A może zrobić to piwko na drożdżach wb-06 ( albo innych weizenowych) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A, no to trzeba było mówić Daj WB-06, recepturę jak pisał jacer i będziesz miał karkówkę w pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablokrak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Warzyć jak weizena czy jak grodzisza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Warzyć jak weizena czy jak grodzisza ? 47 warek i pyta jak warzyć weizena ps Trudno będzie pogodzić banany, goździki i wędzonkę Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablokrak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja wiem jak warzyć zarówno weizena jak i grodzisza . Miałem zamiar warzyć tak jak weizena , ale wolałem zapytać . Dlatego pytam , bo może ktoś już coś takiego stworzył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ps Trudno będzie pogodzić banany, goździki i wędzonkę e, schlenkerli nie piłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ps Trudno będzie pogodzić banany, goździki i wędzonkę e, schlenkerli nie piłeś? Piłem ale nie wyczuwam ( tylko ja nie szkolony) A Ty Jacku wyczułeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No. Pszenica ze Schlenkerli jest dobrze powędzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablokrak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zrobię coś takiego : słód pszeniczny wędzony - 2,5 kg słód jasny pilzeński -1,5 kg chmiel lubelski -20g drożdże wb-06 albo : słód jasny pszeniczny 2,5 kg słód jęczmienny wędzony 2 kg chmiel lubelski 20g wb-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ten drugi wariant lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Carahella dodaj jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablokrak Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dzięki za sugestie . Faktycznie zapomniałem o Carahellu . Czy dobrze kombinuje , żeby zamiast carahell użyć słodu karmelowego 30 ze Strzegomia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się