cyjarz Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam , właśnie warzę Maliniaka Klasztornego i ze zgrozą stwierdziłem że zamiast soku zakupiłem syrop malinowy. W przepisie na 6 kg słodu dodano 300 ml soku i otrzymano '' pojawiające się w tle posmaki maliny''. Pomóżcie, ile dodać syropu, mam w butli 430 ml. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemik1 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 430ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Nie jestem do końca obeznany, czym różni się sok od syropu? Jak dodasz 430 ml syropu to będzie pewnie gdzieś tam daleko posmak tych malin. Ja kiedyś robiłem portera wiśniowego i dodałem 2 butelki takiego syropu. Szału nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ja na 20l dawałem 3x430ml syropu Trenczynek i dopiero w tedy było czuć malinę. Przy Herbapolu nie uzyskałem takiego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Sok jest pijalny. Syrop to zagęszczony ulepek. Chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Jak ktoś chce mocno aromatyczne, to lepiej użyć aromatu cukierniczego "identycznego z naturalnym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się