coder Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Jeżeli masz dość zimno w tym browarze, mógłbyś wieczorem wrzucać słody do wody ~10°C i ustawiać włącznik czasowy na ~5 rano, jakbyś wstał juz by było zatarte i gotowe do filtracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 ograniczenie mocy, zatrzymanie grzałek na pauzie i "personalizacja" Softa można zmienić za friko (trzeba tylko odesłać sam panel) W przyszłym tygodniu powinny być osłony na czujnik z KO- wkręcane mniej więcej tak jak grzałka. Co do tego przypalenia. Jak wspomniałeś i tak przypaliło się znacznie później niż na zwykłym termostacie. Poza tym przypalił tylko dolną połowe jednej z grzałek. Ja bym obstawiał że przyjarała się bo była przysypana. Daj znać jak będziesz robił coś gęstego. Spróbuje zmienić ustawienia regulatora, co powinno poprawić stabilizacje temperatury. Pieron, a ty na jakim etapie jesteś ze sprzętem?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 upgrade softufunkcja pozwalająca na określenie z jaką maksymalną mocą mogą pracować grzałki np. przy gęstych zacierach możesz ustawić maks moc na 80% i grzałki nie będą przekraczać tej wartości Rozumiem, że po upgrade softu sam ustawiasz moc grzałek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Tak dokładnie, przy normalnych zacierach zostawiam 100% Edytowane 20 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) josefik uprzedził, a nie widze możliwości usunięcia postu ;/ Edytowane 20 Listopada 2009 przez bolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolarz Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Podłączyłem dzisiaj sterownik boleckiego i wszystko działa jak należy, fajny bajer mam pytanie odnośnie pracy mieszadła: po podłączeniu mieszadła w gniazdo pompy, mieszadło chodzi cały czas, nawet po zmianie w ustawieniach dodatkowych z pracy ciągłej na 10 s / 1 minuta, mieszadło pracuje w sposób ciągły. Tak ma być czy coś źle podłączyłem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi